IHONHOITO

Hyvät ihonhoitorutiinit ovat tärkeä osa ihon hyvinvoinnin kannalta. Kun kosmetologi suosittelee sopivia tuotteita ja hoitoja, ottaa hän aina huomioon ihon tarpeet, vuodenajan, iho-tyypin sekä henkilön omat ihonhoitorutiinit. Näin iho saa juuri oikeanlaista hoitoa kotonakin. Tärkeimpiä ihonhoidon askeleita kotihoidossa ovat:

Exuviance tuotteet normaalille iholle

  1. Perusta – puhdistus ja kuorinta

Iho tulee puhdistaa aamuin illoin iho-tyypille sopivalla puhdistustuotteella. Tämän jälkeen kasvot pyyhitään kasvovedellä, näin saadaan puhdas lopputulos.  Kuori ihoa kotona säännöllisesti hellävaraisella kuorintatuotteella. Sopiva väli riippuu iho-tyypistä ja senhetkisestä ihon kunnosta.

 

  1. Kosteutus

Puhdistuksen lisäksi on huolehdittava, että iho saa runsaasti kosteuttavia, vahvistavia ja korjaavia ainesosia aamuin illoin. Suosi tuotteita, joissa on esimerkiksi PHA-happoa (mieto, kosteuttava hedelmähappo) sekä A- ja C-vitamiinia. Päivävoiteeksi kannattaa valita tuote, jossa on SPF-suojakerroin. Se suojaa ihoa auringon haitallisilta uv-säteiltä. Auringolle altistuminen aiheuttaa n. 80 % ihon vanhenemisesta, joten suojaamista ei voi liikaa korostaa.

Yövoiteesta löytyy korjaavia aineita, joita iho hyödyntää yöllä uusiutuessaan. Aamuyön aikaan klo 2-4 on ihossa tehokkain uusiutuminen menneillään. Ihon uusiutumisteho on 30% korkeampi yön tunteina kuin päivällä. Siispä on luonnollista, että yövoide sisältää monia peptidejä ja aminohappoja, joista iho rakentaa kollageenia yön tunteina. Retinoli tehostaa solujen uusiutumista ja sitä onkin yleensä vain yövoiteissa, koska se valoherkistää ihoa.

 

  1. Vahvistus – erityistuotteet

Tehokkuutta ihonhoitoon saa seerumeilla, naamioilla sekä teho-tiivisteillä. Ihon tarpeet saattavat vaihdella: joskus iho kaipaa lisäkosteutta, toisinaan hehkua ja joskus esim. kunnollista syväpuhdistusta. Ihon hyvinvointiin vaikuttaa kotihoidon ja hoitolahoitojen lisäksi mm. vuodenajat, stressi ja hormonit.

 

  1. Silmänympärys-iho ja dekoltee

Silmien ympärillä ja dekolteella näkyvät usein ensimmäiset ikääntymisen merkit, joten on tärkeää pitää erityistä huolta myös näiden alueiden ihonhoidosta. Valitse monipuolinen silmänympärysvoide, joka on sekä hoitava että kosteuttava ja tarpeen mukaan voide, joka auttaa tummien silmänalusien hoidossa tai turvotuksen vähentämisessä. Miedot hedelmähapot, kuten PHA, ovat ihanteellisia lisäämään kosteutta herkällekin silmänympärysalueelle.

Dekolteen alueelle on myös omat teho-voiteet, tärkeintä on suojaaminen auringolta sekä kosteuttaminen.